A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy hatékony böngészés mellett a legjobb felhasználói élmény nyújtsa. További információért tekintse meg Adatkezelési tájékoztatónkat.

Színek és felületképzések

FőoldalSzínek és felületképzések

Színek és felületképzések

Rugalmas burkolólapjaink és kiegészítő elemeink többféle felületi anyagösszetétellel és sokféle színben készülhetnek, ezáltal igen széles választékot kínálva a legmegfelelőbb termék kiválasztására műszaki, esztétikai és anyagi szempontokból egyaránt.

Alap típus

A burkolólap vagy kiegészítő elem anyagösszetétele az adott termék műszaki leírása szerinti. A termék színét a gyártáskor használt poliuretán kötőanyag színe határozza meg, ebből jelenleg 9 alapszín áll megrendelőink rendelkezésére.

Elérhető alapszíneink

A lapok 25%-os vagy 50%os eltolással is feketethetőek, melyekkel még több lehetőség nyílik meg.


EPDM felsőrétegű típusok


Az alaptípusoknál alkalmazott felső réteg esetén -a használatból adódó természetes kopás során- először a burkolat felületét alkotó gumiszemcséket körülvevő színes kötőanyaghártya teteje kopik le. Ennek a kopásnak a következményeként a felszínre kerülő fekete gumiszemcsék megjelenésével a lap színe idővel „feketedik”. Ez az elváltozás csak a gumilapok EPDM őrletből történő kialakításával kerülhető el.

Ennél a változatnál a felső réteg színes EPDM őrletek és színtelen poliuretán kötőanyag keverékéből készül. Az anyagában színes műkaucsuk szemcsék alkalmazása miatt, akár több milliméter kopás után is változatlan színű marad a burkolat.


A színek szabadon kombinálhatóak egymással, vagy akár fekete gumiszemcsékkel is. A különböző keverési lehetőségekkel a színválaszték szinte korlátlan, a különböző színek és mintázatok felhasználásával dekoratív márványozott megjelenés biztosítható a burkolatnak.

Egyedi színigények teljesítése csak meghatározott mennyiség felett lehetséges!

A Green Tyre Zrt. az EPDM őrleteket széles színválasztékban gyártja: